12 Haziran 2015 Cuma

Sen Planlar Yaparken Hayat Sana Tokatı Şırrrrak Diye Geçiriverirmiş

Çocuğum olsun elimde tabakla arkasından koşmayacağım, yemezse yemez çocuk aç kalmaz ya, koyacağım önüne mıncıklayıp mıncıklayıp yesin, öğrensin yemeyi derdim.
Büyük konuşmamak lazımmış.. 1 kaşık fazla yesin diye elimde tabakla bütün parkı dolaşabilirim. 1 ayda 300 gr bile alamıyorsa karşısında taklalar atıp, hangi kanalda reklam var diyerek kumandaya yapışık gezebilirim. (tabi reklamda izletmeyecektim, hıhı oldu görürsem söylerim)
Çok şükür yalnızca alerjimiz var. Çok şikayet etsen de bazen sadece alerji olduğuna şükrediyorsun.. Hayat böyle bir şey işte.. Sen planlar yapa dur, o karşına geçmiş kahkaha atıyor sana haberin yok!

Bu arada benim hiç tanımadığım, görmediğim ama derdimi paylaştığım, birbirimizi anladığımız, dertlerimize derman aradığımız koccccamaaaan bi ailem var! Bu durumda en önemli şey karşıdakini anlamak, hiç bir şey yapamasan da anlayabilmek.. Ahlayıp vahlamadan "ne yapabiliriz"i düşünmek. O kadar geniş bir aile ki, sıcacık.. Her geçen gün büyüyor ailemiz.. Gönül ister ki alerji bitsin, sayımız artsın ama güzel şeylerden konuşalım, her geçen gün oh bizim alerjimiz bitti cümleleri okuyalım ama olmuyor işte..
http://alerjikanne.com/ sayesinde tanıştığım, Facebook'ta Alerji İle Yaşam Platformu üyeleri benim kalabalık ve güzel ailem. Kurucusu Özlem Ceylan, kendisinin kocaman bir yüreği var, o kadar güçlü ki ona bakıp feyz almamak mümkün değil. Kendi evladının derdi yanında hepimizin derdine derman olmaya çalışıyor, bilgilerini paylaşıyor. Bazen kendisinin gerçek olmadığına dair konuşmalar yapıyorduk çünkü bir insanın bu kadar çok şeye yetişmesi mümkün değil :) Gerçekmiş, bir alerjik anneler ve bebekleri buluşmamızda tanıştım, sanki yıllardır tanıyor gibiyim. Bu zamana kadar platform sayesinde tanıştığım bütün anneler öyleler, sağ olsunlar. Buluşmalarda herkes tek tek tanışıyor, 5 dakika sonra bir bakmışsın herkes can ciğer kuzu sarması :) Öyle sıcak bir ortamımız var işte bizim. Özgecim, canım teşekkür ederim beni böyle bir gruptan haberdar ettiğin için..
Çocuklarımız hazır gıda tüketemedikleri için anneler onlara uygun yiyecekleri taşıyor yanında(siz hiç aynı kurabiyenin yumurtalı, yumurtasız, şekerli, şekersiz, meyveli olanlarını gördünüz mü? bizim ailemizde her türlü tarif mevcut). Birimizin çocuğu kurabiye yemek istediğinde kurabiye yapan anne "sizinki yumurta yiyebiliyor mu, kurabiyeyi yumurtalı yaptım" diye soruyor. Diğer taraftan bir annenin sesi "benim yaptığım yumurtasız, bundan yiyebilirsiniz". Gözlerim dolmuştu bunları gördüğümde, doğru yerdeyim dedim kendime.
Etrafımda beni anlamayan bu kadar insan varken tam da olmak istediğim, doğru yerdeyim! Platformda öğrendiğim diğer bir şey ise "alerji parmak izi gibidir, herkeste farklılık gösterir" yani bize dokunan elma sizin çocuğunuzun menüsünde kurtarıcı rolünde olabilir!

Bazen bıkarsın aaa bu çocuk çok zayıf, tüh nerden de çıktı ki bu alerji, ee ne yiyo peki bu çocuk, az az versen de alışsa gibi çok bilmiş bir o kadar da gereksiz yorumlardan. Terliyken soğuk su içme hasta olursun demeyi bilir bizim insanlarımız ama alerjiyi hafife alır. Bi dene bakalım terliyken soğuk su içmeyi ne oluyorsun? Hasta oluyorsun di mi? İşte biz de alerjen gıda alırsak hasta oluruz, bağırsaklarımızın toparlanması uzun zaman alır, verdiğin bütün emekler boşa gider ve bazen sil baştan başlamak zorunda kalırsın. O yüzden güzel kardeşim yorumlarını kendine sakla, bırak zayıf olsun ama sağlıklı olsun çocuğum. Çikolatanın tadını bilmesin, hazır paketli meyve sularını içemesin. Sağlıklı olsun, mutlu olsun..

Bu arada whatsapp da yazıştığım anneler, sizleri seviyorum :) İyi ki varsınız..
O kedi buraya gelecek! :)

Üst komşum İpek ve dünyalar tatlısı kızı Alya, bu günleri atlatacağız inşallah, çocuklarımızı parka güle oynaya çıkartacağız, aaa zayıf bu çocuk diyenlere bezleri fırlatıcaz :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder